Het parcours van de tijdrit heeft een lengte van 1.000 meter. De start vindt plaats aan het begin van de klim, onderaan de kruising met Wolfhagen De Scholtissenholenweg is een verkeersvrije weg met een stijgingspercentage van gemiddeld 6 %. De finishlijn is getrokken net voor de splitsing met de Steenstraat.

 

     Klik op afbeelding voor grote weergave

 

Belangrijke extra informatie over parcours van de tijdrit

 

Beste deelnemers,

 

 De tijdrit tijdens de Geonius Jeugdronde van Schinnen wordt gehouden op de Scholtissenholenweg te Schinnen. Deze prachtige helling van ca. 950 meter ligt echter in het leefgebied van de beschermde diersoort, het Vliegend Hert. Het Vliegend Hert houdt zich overdag heel rustig, maar als de schemering zijn intrede doet dan wordt het Vliegend Hert actief. Om het Vliegend Hert zijn gang te laten gaan en zich verder te laten ontwikkelen is het VERBODEN om vanaf het invallen van de schemering nog gebruik te maken van de Scholtissenholenweg met de fiets. Helaas is het dus NIET mogelijk vanaf dat tijdstip nog op de Scholtissenholenweg te trainen. Hier wordt door de organisatie van de Geonius Jeugdronde van Schinnen en IVN Schinnen fysiek op toegezien. Indien je toch na het intrede van de schemering je met de fiets op de Scholtissenholenweg bevindt, dan word je vriendelijk gevraagd hier direct met de stoppen. Mocht je hieraan geen gehoor gegeven, dan word je uitgesloten van deelname aan de Geonius Jeugdronde van Schinnen. Uiteraard gaan wij er vanuit dat deze laatste maatregel nooit genomen hoeft te worden en dat wij rekening houden met onze zeer belangrijke natuur.

 

Omdat de vliegende herten in de maanden juni en juli zeer actief zijn hebben zij mij geadviseerd  om de Scholtissenholenweg vanaf 19.00 uur af te sluiten.

 

Extra informatie over het vliegend hert